Dyrevelfærd så det kan mærkes

Dyrevelfærdsmærkerne har bredt sig. Vi lagde ud med kylling, æg, mælk, svin og hakket oksekød. Nu kan du også finde hjerterne på udskæringer af kalv og oksekød og på dobbelt så mange varer især inden for mejeriprodukter og pålægsvarer.

Mærkningen sker med 1 til 4 hjerter, hvor 1 hjerte kun gives, hvis dyrevelfærden ligger markant over dansk lovgivnings krav om opdræt af dyr, og hvor 4 hjerter går til den ekstraordinære indsats. 

Den almindelige standardproduktion tæller ikke med. Der skal være gjort en forskel for dyrevelfærden for at kunne gøre sig fortjent til mærkningen. Ved at belønne producenternes indsats, vil vi skabe en dynamisk udvikling, så stadig flere føler sig motiveret til at være med.

Med hjertet på rette sted er der allerede sket væsentlige forbedringer. F.eks. har 6 mio. kyllinger fået et bedre liv, siden Coop begyndte på mærkningen. 

Du kan også være med til at gøre en forskel. Uanset hvor mange hjerter du lægger i kurven, er det dyrevelfærd, der kan mærkes.  

Dyrevelfærdshjerterne generelt

Dyrevelfærdshjertet ligger over den danske lovgivning og praksis for opdræt af dyr. Så uanset om du vælger varer med 1 eller 4 hjerter, gør det en stor forskel for dyrevelfærden.

 

Mere plads i stalden og løsdrift så dyrene har bedre mulighed for at udfolde deres naturlige adfærd. Strøelse og rodemateriale der passer til dyrets natur og typisk grovfoder hele livet.

 

Ud over gode staldforhold og løsdrift kommer køerne på græs om sommeren og grisene har hele året adgang til frisk luft på friland. Høns og kyllinger bestemmer selv, om de vil være ude eller inde. Det passer bedst til deres naturlige adfærd.

 

Endnu mere plads og frihed til at bevæge sig frit og naturligt – både ude og inde. 100% økologisk foder hele livet og senere fravænning. Der er strenge regler for brug af medicin.

 

Det Ekstra Gode Liv tildeles af et uafhængigt ekspertpanel og gives kun for den ekstraordinære store indsats, der gør en markant forskel for dyrevelfærden.

Sådan mærker dyrene det

Læs hvad det betyder for det enkelte dyr